Reaalkooli uhiuued rahvariided

aitäh

Suurima rõõmu ja uhkusega näitasid meie 2. ja 10. klassi rahvatantsijad kevadlaadal kooliperele oma uhiuusi rahvariideid!

Tantsuõpetaja Kaidi Pugali eestvedamisel on äsja valmis saanud kaks komplekti rahvariideid. Noorterühma rõivad pärinevad Jüri ning lasterühma riided Kuusalu kihelkonnast.

Rahvariiete tegemine sai tasapisi alguse juba kolm aastat tagasi. Esimesel aastal valmisid neiude seelikud ja vööd, noormeeste sukapaelad ning alustati ka neidude särkide tegemise keerukat protsessi. Teisel aastal pandi töösse tellimus lasterühma tüdrukute rõivasteks ja valmisid poistele mütsid, mille mustrisse on põimitud kooli initsiaalid. Sel aastal said valmis noormeeste riided ja neiude särgid, pärjad ning alusseelikud. Kogu seda ilu ja nähtud vaeva koolipere laadal imetleda saigi! Ja kuna alati on ruumi täiendusteks, siis järgmisel aastal on plaanis kududa veel lasterühma tüdrukutele vööd.

Riiete valmimisse on nende kolme aasta jooksul panustanud nii paljud erinevaid inimesed, seega kannavad kõik need esemed endas oma erinevaid erilisi lugusid. Kui peamiselt on riided valminud Tallinnas, siis mõni sukapael on punutud Norras, mõni Leedus, mõni Saaremaal ning suur osa näputööd on tehtud Lõuna-Eesti rahvatantsulinnas Karksi-Nuias. Loodame, et pealekasvavates lendudes jätkub sama palju tantsulusti ning riiete valmimislood saavad täiendust uute rõõmsate hetkedega!

Erilised tänusõnad kuuluvad Kaidi Pugalile, Egle Pihlapile, Erna Pugalile ja kõigile õmblejatele, sest just nende kuldsete käte all need imeilusad riided valminud ongi!

Tekst: Epp Maria Pugal (vil!137)