Reaalikate robootika võistlushooaeg on avatud

huvitegevus

Robootika võistlushooaja avapauk anti oktoobris Robotexi Lego joonejärgmise ja Lego sumo eelvõistlustega mitmel pool üle Eesti, sealhulgas Saaremaal, Tartus, Rakveres ja Tallinnas. Eelvõistlustel selgitati välja meeskonnad, kes pääsevad edasi Robotexi põhivõistlusele, mis toimub 17. ja 18. novembril Unibet Arenal.

Vaatamata väga lühikesele ettevalmistuse ajale võttis kooli Robootikaklubi 12. oktoobril osa Lego sumo eelvõistlustest Tallinnas. Võisteldi kahes vanuseklassis: kuni 14a vanusegrupis osalesid oma masinatega Jaagup Tammes, Jaagup Schnur, Theodor Karu; 14+ vanusegrupis osalesid Bruno Murumets, Oliver Saluveer ja Roland Valle. Õpilasi juhendas Katariina Kukk.

Eriliselt tugevalt tõusis esile Roland Valle robotiga “Täiesti Tavaline Robot,” mis saavutas 5. koha ja teenis sellega koha põhivõistlusel. Teised võistlejad pidid seekord tunnistama teiste masinate paremust. Võistlustelt võeti kaasa hulga kogemusi ja teadmisi veelgi paremate ning täpsemate masinate ehitamiseks.

Robotexi põhivõistlusel 17. ja 18. novembril Unibet Arenal astub Robotiklubist võistlustulle kolm võistkonda: Lego sumo, 3kg Lego sumo ja tüdrukute tuletõrjumise aladel.

Õnnitlused eduka soorituse eest ja edu edaspidistel võistlustel!