Robotivõistluse FLL finaal Saue Riigigümnaasiumis

konkursid

Möödunud nädalavahetusel, 15.-16. aprillil toimus Saue Riigigümnaasiumis First Lego League (FLL) “Superpowered ” hooaja suurejooneline finaalvõistlus, kus osales kokku 29 meeskonda üle Eesti. Kahepäevasel võistlusel sai näha võimekaid roboteid ja läbimõeldud projekte. Samuti andsid meeskonnad üksteisele ja külalistele ülevaate oma hooajast, meeskonnast ja ka kodukohast.
FLL ehk FIRST LEGO League Estonia on võistlus, mis koosneb robotivõistlusest ja projektist. Võistlusformaadist täpsemalt: https://www.firstlegoleague.ee/

Kahepäevasele finaalvõistlusele oli kooli robootikaklubist tänu edukalt läbitud poolfinaalidele pääsu saanud kõik selle hooaja meeskonnad: “Lapsed” (Theodor Karu, Jaagup Schnur, Laura Vesilind Tallinna Kesklinna Põhikool, Kaspar Taavi Tali Tallinna Kesklinna Põhikool), “Tõnu” (Tõnu Õnnis, Oliver Saluveer, Joosep Tammes Tallinna Kesklinna Põhikool, Mattias Mihkel Mikson Tallinna Kesklinna Põhikool, Jaagup Tammes, Bruno Murumets) ja “Energii” (Hendrik Jaska, Roland Valle, Jakob Sang).

Tiimid olid hooaja vältel tublisti tööd teinud ja peale poolfinaali oma projekti ning robotimängu täiendanud. Meistritiitli saavutamiseks jäi noortel meeskondadel veel pisut oskusi ja teadmisi puudu, kuid kohtunikele ei jäänud nende hooaja vältel tehtud pingutused märkamata ning kõiki meeskondi tunnustati põhjaliku töö eest karikatega. Meeskond “Tõnu”le omistati huvitava ja põhjaliku projekti eest Innovatsiooniprojekti II karikas. Võistkond “Lapsed” said Kohtunike eripreemia karika, kui väga häid tulemusi saavutanud esmakordsed osalejad. Meeskond “Energiid” tunnustati oma roboti huvitavate lahenduste eest Robotidisaini I karikaga.

Võistlusel aitas meeskondi õigel ajal õigesse kohta suunata juhendaja Ahti Pent. Õnnitleme meeskondi ja täname meeskonnaliikmete vanemaid panustamast ning toetamast.