Virtuaalne teaduspäev 7. aprillil

traditsioonilised üritused

7. aprillil toimub Tallinna Reaalkoolis virtuaalne teaduspäev.

Põhikooli I ja II kooliaste
1. klass lahendab õpioskuste I vooru ning juhendi järgi teevavad kas keemiakatseid, Goldbergi masina või pilli.
2.-4. klass lahendavad õpioskuste I vooru + juhendi järgi ehitavad kas Goldbergi masina või ise ühe muusikainstrumendi.
5. klassis meisterdavad pilli, Goldbergi masina või uurivad teadlaste kohta, kes on Tallinna Reaalkooli vilistlased.
6. klassidele teevad 6. tunni ajal ettekande Ameerika kõrgkultuuridest ja USA rajamisest 138.c klassi õpilased.

Põhikooli III kooliaste ja gümnaasium
7. tunni ajal (kell 13.50-14.35) esineb Hannes Vallikivi ettekandega „Kas mineviku varjud on üksnes varjud? Eesti põhiseaduse kujunemine ja areng“. Hannes Vallikivi kõneleb ettekande päevaks täpselt 102 aastat tagasi valitud Asutava Kogu ja selle liikmete rajavast rollist Eesti riigi loomisel ning nende meeste ja naiste mõjust, mis riigiõiguse vallas ulatub tänase päevani. Osalevad järgnevad klassid: 7.c, 9.b, 10.a, 10.c, 11.c, 12.a, 12.b ja 12.c.

8. tunni ajal (kell 14.45-15.30) esineb Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere ettekandega “Kuum või külm ehk Arktika kui meretee“. Ta avab seal Kirdeväila temaatikat. Osalevad 8.-12. klasside õpilased ning huvilised 7. klassist.

9. tunni ajal (kell 15.40-16.25) esineb Kersti Uibo ettekandega “Kingitus dokumentaalfilmi tegijale: mitu elu korraga“. Kersti Uibo näitab lühifilmi “Emakivi” (www.kerstiuibo.com). Pärast seda kõneleb 15 minutit teemadel, mis filmi vaadates alateadvusest pinnale tekivad ja vastab õpilaste küsimustele. Osalevad 8.-12. klassi õpilased ning huvilised 7. klassist.