2020. aasta reaalainete preemia pälvis Riin Saar

aitäh

Tänavuse noore haridustegelase reaalainete preemia pälvis Tallinna Reaalkooli ja Kesklinna põhikooli matemaatikaõpetaja Riin Saar.

Riin Saar on olnud eestvedajaks kujundava hindamise kui õppijat toetava hindamise juurutamisel Tallinna Reaalkoolis ja Tallinna Kesklinna Põhikoolis. Ta on välja töötanud süsteemsed instrumendid, mille abil on võimalik hinnata õpilaste edenemist lähtuvalt õpitulemuste saavutamisest ja oma kogemust ja nõuandeid on ta jaganud kolleegidele oma koolides ja üle Eesti. Tema suur kirg on peastarvutamine ning mitmete aastate vältel on ta juhendanud õpilaste pranglimist ja peab seda tähtsaks, sest see aitab kaasa loogilise mõtlemise arenemisele ning matemaatilistest seostest arusaamisele.

Riin ütleb, et saab õpetajana iga päev oma õpilasi suunata avastama uusi teid. Teekondi on erinevaid, nagu ka lahenduskäike matemaatika ülesannetes. Matemaatikat saab õppida ja ka õpetada kahte moodi – kas lihtsalt faktidena või näidates, kuidas faktid tekivad ja on igapäevase eluga seotud.

Õnnitleme!

Täpsemalt: President Kaljulaid andis üle noore haridustegelase preemiad

Foto: laureaadid Indrek Lillemägi ja Riin Saar. Mattias Tammet/presidendi kantselei