11. klassid Arhitektuurimuuseumis

koolielu

Reedel, 2. oktoobril osalesid kõik 11. klasside õpilased Arhitektuurimuuseumi programmmis “Tallinn – linn mis ei saa kunagi valmis”. Programmi külastus on seotud linnastumisprotsessi õppimisega ühiskonnageograafias. Parimaks viisiks lahata linnastumise erinevaid etappe, on kindlasti toetumine kodulinna näidetele.
Õpilased tutvusid muuseumi püsiekspositsiooniga ja keskendusid Tallinna 20. sajandi arhitektuurile, kogesid, kuidas ühiskonnas toimunud pöördepunktid on otseselt mõjutanud ehitatud keskkonda. Õpilased läbisid programmi rühmatööna, mis moodustas teekonna 20. sajandi algusest kuni tänapäevani. Uuriti, kuidas on Tallinn eelmise sajandi jooksul kujunenud ja millised on olnud olulisemad arenguetapid. Räägiti kõige uuemast arhitektuurist ning analüüsiti muutusi linnakeskkonnas. Õppekäigu lõpus kaardistas iga õpilane oma emotsionaalse Tallinna.
Suur tänu Arhitektuurimuuseumile ja programmi loojale Kadi Kriidile, kes on meile linnastumise õppimise partneriks juba 10. korda!

Geograafiaõpetaja Piret Karu