Lingvistikaolümpiaadi koolivooru tulemused ja piirkonnavoorus osalejad

ainevõistlused

Esmaspäeval, 20. novembril toimus lingvistikaolümpiaadi koolivoor.  Koolivooru esimeses ülesandes uurisid õpilased Austroneesia keelkonda kuuluvat manami keelt. Näiteks tuli tõlkida eesti keelde lause “Ika kudokipakai“, mille tähendus on: “Sa haarasid kala, aga see libises sul käest.”
Teises ülesandes süveneti dothraki keelde, mis on tehiskeelena tuttav romaanisarjast “Jää ja tule laul” ning seriaalist “Troonide mäng”. Kolmas ülesanne oli pühendatud meie sugulasrahvastele: Reaalkoolile kohaselt lahendati lihtsamaid korrutamis- ja jagamistehteid ungari keeles.

Esikolmiku kohad vallutasid sel korral kõige nooremad võistlejad: 9. klassi nutikad!
I koht – Kaspar Teede
II koht – Paula Arula
III koht – Jasmiin Nau

Lisaks esikolmikule on piirkonnavooru palutud järgmised Tallinna Reaalkooli õpilased (eesnime tähestikulises järjekorras): Andreas Leetsar, Arthur Harri Jaakko Antila, Eleen Alamäe, Helina Luuk, Kaaren Cornelius Sinijärv, Karoliine Kranberg, Laura-Liis Kippar, Lisette-Liis Loorits, Lotta Mii Hasa, Marianne Loogma, Markus Tõnisson, Ralf Maapalu, Roosi Katarina Värv, Saskia Greta Tiivas, Triin Mäekivi, Tuuli Hanson.

Palju õnne ja edu lingvistikaolümpiaadi piirkonnavoorus (eelvoorus) 29. novembril. Aitäh kõigile juhendajatele. Suur tänu õpetaja Anu Kellale lingvistikaolümpiaadi koolivooru läbiviimise eest!

Foto: Ingrid Kuusk