Tallinna Reaalkool ning SA Eesti Teadusagentuur esitlevad: V rahvusvaheline reaal- ja loodusteadusliku hariduse konverents

konverents

15.-16. septembril 2023 toimub Tallinna Reaalkoolis V rahvusvaheline reaal- ja loodusteadusliku hariduse konverents.

Konverentsi läbiviimise põhieesmärgid on:
1) tõsta osalejate teadlikkust reaal- ja loodusteaduslikus hariduses toimuvast nii maailmas kui ka Eestis;
2) jagada häid kogemusi metoodikast ning suunata osavõtjaid ise oma õpetajatööd kohandama lähtudes muutustest maailmas;
3) populariseerida õpetajatööd (sh töötamist ka reaal- ja loodusainete õpetajatena).

Konverents on suunatud reaal- ja loodusteadusliku haridusega seotud inimestele: õpetajatele, ülikooli õppejõududele, üliõpilastele, tulevastele õpetajatele, institutsioonidele, kes edendavad või panustavad reaal- ja loodusteaduslikku haridusse. Osavõtjaid on ligi 300. Väliskülalised on tulemas järgnevatest riikidest: Ühendkuningriik, Portugal, Soome, Taani, Leedu, Norra, Usbekistan ja Kasahstan.

2023. aastal on konverentsil järgnevad rõhuasetused

Mida? Kuidas?
Riiklik teadus-, innovatsiooni- ja haridusstrateegia ning arengusuunad õppekavades. Õppe diferentseerimine, individualiseerimine, personaliseerimine, struktureerimine ja lõimitus kooliastmeti. Õppija ande arenguks tingimuste rajamine.

Kes? Kellega?
Ennastjuhtiv õppija ja kooli roll õppija võimestamisel ning individuaalse arengu toetamisel. Õpetaja teadlikkus oma õpilaste võimetest ja huvidest ning arenguvajadustest. Õpetaja ja õppija autonoomia. Õpitulemustele toetuva õppe korraldus ning e-õppe vahendite kasutamine. Õpetajate järelkasv, seda toetav karjäärimudel ja õpetajaameti väärtustamine.

Kus?
Mitmekesine õpiruum. Õppetöö koolimajas, laboris, looduses, linnaruumis, ettevõttes, mäluasutuses, teaduskeskuses, looduskoolis, virtuaalses keskkonnas …

Miks?
Tõsta teadlikkust reaal- ja loodusteaduste kvaliteetsest õpetamisest, rõhutada õpetajate järelkasvu vajadust, suurendada osalejate teadlikkust keskkonnaharidusest, energiajulgeolekust ning kliimapoliitikast.

15. septembril kõneldakse haridust puudutavatest arengukavadest, õppija ande arengu toetamisest, õppe personaliseerimisest, õppekavade arendustegevustest, õpetajate elukutse võimestamisest ja karjäärimudelist ning õpetajate järelkasvust. Esinevad: Janar Holm, Kristi Vinter-Nemvalts, Tim Oates, Viire Sepp, Peeter Mehisto, Piret Karu, Martin Saar, Karmen Joller, Miguel Monteiro de Barros, Niina Väntänen, Jaan Aru jt.

16. septembril keskendutakse keskkonnaharidusele, kliimapoliitikale, õppekavaarendusele ning pakub nauditavaid ettekandeid Tallinna Reaalkooli aulas (esinevad Kristina Kallas, Taavi Veskimägi, Liis Reier, Taavi Pae jt) ning võimaluse kuulata loenguid ja osaleda töötubades, millest paljud toetavad just füüsika, keemia, bioloogia, geograafia, matemaatika, loodusõpetuse õpetamist ning tööd õpetaja ja klassijuhatajana.

Ajakava on leitav siit.

Töötubade info on leitav sellelt lingilt ja
loengute info on leitav siit.

Conference programme.

Kõik osalejad saavad konverentsi kogumiku.

Sel korral oleme konverentsi programmi disaininud nii, et klassiõpetajatel on kuulamist ja kaasamõtlemist mõlemal konverentsi koolituspäeval. Siiski pakume klassiõpetajatele võimalust 16. septembril Pärnu mnt 11 koolimajas nautida mitmeid esinejaid, kes kõnelevad just I ja II kooliastmest. Ettekande või töötoa teevad: Liia Varend, Leena Lumi, Kaisa Tamkivi, Reivo Maasik, Tiina Elvisto jt.

Konverentsil osalemise maksumus kahe päeva eest 60 eurot ja ühe päeva eest 45 eurot.

Registreerumine on avatud sellelt lingilt.

Konverentsi info:
Madis Somelar, Tallinna Reaalkool
E-mail:
Telefon: (+372) 5559 3717

Lisainfo registreerumise kohta:
Katrin Saart, Eesti teadusagentuur
Tel: 730 0378; E-post:

Konverentsi korraldust toetavad Tallinn Reaalkool, SA Eesti Teadusagentuur, Tallinna linn, Tallinna Haridusamet, Tallinna Reaalkooli Hoolekande Selts ning mitmed ettevõtjad ja Tallinna Reaalkooli õpilaste vanemad.

Konverentsi väliskülaliste majutuse eest kannab hoolt Hestia Hotel Ilmarine.
Vt: https://www.hestiahotels.com/ilmarine/