Meie luule lipulaev – Jürgen Rooste (vil!112)

aitäh

Kultuurkapital tähistab emakeelepäeva tavaga kuulutada välja kirjanduse sihtkapitali aastaauhindade laureaadid. Kirjanike Maja musta laega saalis pälvis parima luulekogu aastaauhinna Jürgen Rooste, luuletaja, esseist, mõtleja ja Reaali vil!112.

„Jürgen Rooste „Loimurite laul“ kõnetab oma mitmetahulisusega. See luulekogu süüvib Eesti kultuurimällu, seda samas 20. sajandi ajaloosündmustest eemale pikemale ajaraamile laotades, käsitleb meie kestmajäämise võimalikkust siin planeedil rahvuse, liigi ja elusainena ning teeb nähtavaks muinasjutumaailmade ja argimüütide taustal laiutavaid varjudekuristikke, hõlmates ka lähisuhte vägivaldsuse teemat, mis 2022. aasta proosas ja luules üldisemalt õrna punase joonena esile kerkib. Samavõrd ja samaaegselt on luulekogu jürgenroosteliku eneseiroonilise poeedimina taustal valusalt ja vahetult isiklik(una loetav). Vana hea Rooste ei ole tagasi ega edasi, uus hea Rooste on tulekul ja näib, et lähtudes põhimõttest “vähem, aga vägevamalt”,” tunnustas žürii liige. https://www.kulka.ee/uudised/selgusid-kultuurkapitali-kirjanduse-auhindade-laureaadid-2

Oleme uhked! Elagu luule! Lugege Jürgeni luulet!

Foto: Jürgen Rooste ja Kalev Vapper emakeelepäeval 2018 luule- ning muusikakavaga Kristjan Jaak Superautomaat  (autor: Kristi Koit)