Uudised üleriigiliselt emakeeleolümpiaadilt

ainevõistlused

Emakeelepäevaks saabusid ilusad uudised: nädalavahetusel toimunud üleriigilisel emakeeleolümpiaadil saavutas vanemas vanuserühmas I koha Ellen Marigold Roper (12. kl), tema juhendaja on õp Anu Kell; nooremas vanuserühmas saavutas II koha Paula Arula (8. kl), tema juhendaja on õp Reet Varik.

Lõppvoorus osalesid lisaks neile Marie Songe ja Henri Magnus Linno (9. kl), Mia Marie Sukles ja Mia Brit Gavrilin (11. kl) ning Märt Rikken (12. kl), õpilasi juhendasid õp Mirja Bluum ja õp Reet Varik.

Emakeeleolümpiaad keskendus tänavu keelemuutustele. Näiteks tuli õpilastel analüüsida eri ajastute tekste ning leida sealt sõnavara, grammatika, lauseehituse jm muutusi või tunda koodikopeerimise iseärasusi. Olümpiaadil osalenute sõnul oli tegemist igati väärt ning rikastava kogemusega. Elagu emakeel!