Robootikavõistluse FLL eelvoor

huvitegevus

Üle kahe aasta said robootikahuvilised õpilased taas traditsioonilisel FLL (First Lego League) võistlusel oma oskusi ja teadmisi proovile panna. 18.-19. veebruaril peeti Proto avastuskeskuses Põhja-Eesti I ja II eelvoor, mille eesmärgiks oli välja selgitada, kummaski eelvoorus osalevast 25 võistkonnast parimad, kes pääsevad edasi kevadel toimuvale Eesti võistluse finaalvooru.

FLL ehk FIRST LEGO League Estonia on võistlus, mis koosneb robotivõistlusest ja projektist. Võistlusformaadist täpsemalt.

Tallinna Reaalkooli ja Tallinna Kesklinna põhikooli (TKP) ühisest robotiklubist oli 18.02 Põhja-Eesti I eelvooru võistlustules 3 meeskonda: “Lapsed” (Theodor Karu, Jaagup Schnur, Laura Vesilind TKP, Kaspar Taavi Tali TKP), “Tõnu” (Tõnu Õnnis, Oliver Saluveer, Joosep Tammes TKP, Mattias Mihkel Mikson TKP, Jaagup Tammes, Bruno Murumets) ja “Energii” (Hendrik Jaska, Roland Valle, Jakob Sang) juhendaja Ahti Pent.

Kõikidele meeskondadele ja pea kõikidele liikmetele oli antud võistlus esmakordne ja edukas. Meeskond “Tõnu”le omistati Põhiväärtuste karikas, võistkond “Lapsed” said TÜ teaduskooli eripreemia karika ja kõigi kolme meeskonna koondtulemused olid parima 8 hulgas, mis tagas neile edasipääsu kevadel toimuvale finaalile.

Võistluseks ettevalmistamise käigus käisid laste robotimänge ja projekti esitlusi kuulamas, vaatamas, hindamas ning head nõud andmas nende vanemad koolikaaslased ning FLL “veteranid” Katariina Kukk, Pärtel Kukk ja Jasper Tammes.

Õnnitleme meeskondi ja täname kõiki meeskondade ärakuulajaid ning toetajaid!

Täpsem info FLL kodulehelt ja https://www.facebook.com/FLLEstonia/