Tallinn Euroopa rohelise pealinna töötuba

koolielu

Tallinn Euroopa rohelise pealinna 2023 avamise raames toimus 23. jaanuaril Tallinna Reaalkoolis töötuba 7. klassi õpilastele toidu säästliku ja jätkusuutliku tarbimise teemadel.

Töötuba viis läbi Fotografiska Tallinn restorani peakokk ning pikki aastaid Eesti toidu ja jätkusuutlikkuse idee eestkõneleja Peeter Pihel. Töötoas vesteldi muuhulgas järgmistel teemadel:

  • Kolmandik maailmas toodetud toidust lõpetab teekonna prügikastis. Kui me suudaks selle päästa, siis ei oleks meie planeedil nälga. Inimese elutegevuse ja ära visatud toidu CO2 jalajälg on suur. Mis on selle vähendamise võimalused?
  • Miks on parem tarbida lähedal kasvatatud toitu ja milliseid eeliseid pakub mahetoit?
  • Kust leida infot toiduvalmistamise osas, et olla ise osavam kokk kodus ja saada inspiratsiooni toiduvalmistamiseks toorainest, mida tihti ei osata kasutada?

Foto: Piret Otsa