Robootikavõistluse FLL Cargo Connect 2022 tulemused

konkursid

Robootikavõistluse FLL Cargo Connect hooaeg on selleks korraks läbi. Nii nagu eelmisel hooajal, nii ka tänavu toimusid eelvoorud virtuaalselt. Meeskonnad pidid veebruarikuu jooksul esitama transpordiga seotud teemadel videoid oma innovatsiooniprojektidest, roboti disainist, põhiväärtustest kui ka robotimängudest ning osaleti virtuaalsetel hindamissessioonidel. Eelvoorude tulemuste põhjal selgusid finalistid, kes asusid omavahel mõõtu võtma 26.03 suurejoonelisel finaalüritusel Ahhaa Teaduskeskuses. Võistlusel osales 28 meeskonda Eestist ja üks meeskond Lätist.

Reaalkooli õpilastest osalesid võistlustustel võistkondades Robodraakonid (Jaagup Tammes ja Joosep Tammes TKP ); Duolingo (Rebecca Rankla, Martin Pukk, Jakob Sang, Hendrik Jaska, Henri Mugur, Pärtel Raukas, Taavi Toompark), Mesimummu sõbrad (Albert Kepp, Bruno Murumets, Lukas Paatsi, Karl Erik Susi, Joosep Jõesaar TKP, Mattias Mihkel Mikson TKP) ning tiim Riismed, kes on mitmest vanemast tiimist kokku saanud tiim (Jasper Tammes TRK , Katariina Kukk TRK, Mattis Reinola GAG, Robin Õunamägi Kiili Gümn).

Duolingo ja Mesimummu sõbrad, kes osalesid esmakordselt võistlusel, esinesid hästi ning saavutati päris häid tulemusi, kuid sel korral sellest finaaliks ei piisanud.

Robodraakond sai teises eelvoorus Projekti I karika ning pääsu finaali, finaalis saavutati robotimängus 10. koht. Esimeses eelvoorus võistles tiim Riismed, kes sai Meister II karika ning samuti pääsu finaali, finaalis saadi Roboti disaini I karikas

Rohkem infot võistluse kohta võib leida SIIT.

FLL finaaliga lõppes noorte robootikute võistlushooaeg aga mitte Riismete jaoks. Nende hooaeg jätkub FIRST Global Challenge (FGC) võistluseks ettevalmistusega, mis toimub oktoobris Šveitsis.

Palju õnne võitjatele ja edu edasiseks!