Riho Pätsi Koolimuusika Fondi laureaat on Heli Roos

aitäh

Riho Pätsi Koolimuusika Fondi 2021. aasta laureaat on Heli Roos.

Heli Roos on lõpetanud Tallinna Konservatooriumi, töötanud muusikaõpetajana Tallinna 37. Keskkoolis ning dirigendina Tallinna Poistekoori ettevalmistuskooridega. Praegu on ta Tallinna Reaalkooli muusikaõpetaja, tema õpilased on osalenud edukalt üleriigilistel muusikaõpetuse olümpiaadidel. H. Roos on koostanud muusikaõpikud ja töövihikud üldhariduskooli 5. ja 6. klassile. Lisaks õpetajatööle juhatab ta Reaalkooli tütarlastekoori, poistekoori ning põhikooli kammerkoori. Koorid on pälvinud mitmetel rahvusvaheliste konkurssidel auhinnalisi kohti (koorifestivalid „Tallinn 2015“, Kalamata, Kreeka; Canta al Mar, Hispaania; Riva del Garda, Itaalia. Tema õpilased on saavutanud auhinnalisi kohti paljudel solistide ja vokaalansamblite konkurssidel Tallinnas, Harjumaal ning Alo Mattiiseni festivalil. Aastaid on Heli Roos korraldanud Tallinna ja Harjumaa vokaalansamblite konkurssi ”Volüüm“. Ta kuulub Eesti Kooriühingu koolikooride sektsiooni juhatusse ning on ka muusikanõukogu liige. H. Roos on valitud Tallinna Aasta õpetajaks 2006. ja 2013. aastal.

Palju õnne!