Jaanuaris toimus Reaalkooli esimene häkaton

õpilastegevus

10. jaanuari õhtust 11. jaanuari keskpäevani toimus Tallinna Reaalkooli esimene häkaton 7.-12. klassi ettevõtlusest huvitunud õpilastele, kes tahtsid end selles vallas proovile panna. Osalemine oli tasuta ning eesmärk oli vähem kui 24 tunni jooksul töötada koos tiimiga välja äriplaan konkreetse toote või teenuse jaoks. Hackathonil sai osaleda nii tiimina kui üksinda, viimase puhul moodustati üksikutest võistlejatest meeskond.

Üritus algas kahe mentori, Sten Tamkivi ja Janer Gorohhovi kõnega. Nad rääkisid enda teest ettevõtluse juurde, oma kogemustest ning andsid osalejatele nõu. Õhtu ja öö välte abistasid võistkondi ligi 15 mentorit. Minu tiim koosnes neljast gümnasistist ja kahest põhikooliõpilasest. Võistlusvaimu ja kaaslaste tundma õppimiseks lahendasime mitmeid põnevaid ülesandeid: näiteks pidime spagettidest, teibist ja lindist ehitama võimalikult kõrge torni, mis suudaks tipus kanda vahukommi. Kuigi minu grupp soojendusvõistlusel eriti edukas ei olnud, ei andnud me alla ja hakkasime mõtlema endale äriideed, mis võimalikult paljusid kõnetaks ja millega saaksime lausa miljoneid teenida. Selleks valisime veepudeli, mis tuletab tarbijale meelde vee joomist. Viisime läbi turu-uuringu, valmistasime reklaamplakati ja prototüübi, pakkusime välja toote ligikaudse hinna ning selle vajalikkuse ja mõningad faktid vee tarbimise kohta.

Öö koolis möödus lõbusalt ja vähese unega. Hommikul jagati nõuandeid müügikõne koostamiseks ning toimusid viimased viimistlused toote kallal. Võistlustulle astusid kuus meeskonda, kellest parimaks valis žürii tiimi nimega Viirus. Viiruse toode aitab pimedatel tänaval liigelda ja välisukse treppe ennetada. Veel loodi toiduhindu võrdlev rakendus, vitamiinidega varustatud kohv ja tee ning Tinderi-sarnane ja reisihuvilisi inimesi koondav äpp. Meie võistkond finišeeris neljandana.

Sain häkatonilt mitmeid kasulikke teadmisi ettevõtluse kohta ning tutvusin toredate ja ettevõtlike inimestega. Üritus oli hästi planeeritud ja osaleksin võimalusel uuesti. Kiitus REK-ile ja korraldajatele, kes taas midagi vahvat organiseerisid.

Mila Laub 139.a