Kooristuudio tütarlastekoor osales oktoobris rahvusvahelisel koorikonkursil

muusika

Kooristuudio tütarlastekoor osales 11.-17. oktoobril Itaalias Riva del Gardas toimunud rahvusvahelisel koorikonkursil, kus lastekooride kategoorias saavutati I koht ja kulddiplom. Koor sai võimaluse osaleda konkursi Grande Prize voorus.

Oma muljeid jagab üks osalejatest, õpilane Tuule Jõks: “Konkursi avakontsert toimus veidike kirikut meenutavas auditooriumis nimega Chiesa San Giuseppe. Avakontserdil esinesid mõned koorid ning me kõik olime väga vaimustunud. Kõik osalejad olid tasemel ja seda oli väga ilus kuulata. Pühapäev oli meie jaoks tähtis, kuna toimus konkursi esimene proov ja meie esimene esinemine. Konkursipaigas Casino Arcos esitasime laule “Veni Domine”, “Vares, vaga linnukene”, “Õnn ei tule pikutades”, “Maa, mida armastan.” Peale esinemist oli tunne hea ning jäime kõik sellega rahule. Esmaspäeva tippsündmuseks oli kontserdikavaga esinemine, kus koorid said üksteist kuulata ja nautida. Kõige meeldejäävam oli sellest õhtust meie lisaesitus. Nimelt läksime peale ürituse lõppu kooriga lavale pildistama, kui järsku hakkas kogu saalist lahkuv publik plaksutama ja lisalugu nõudma. Lõpuks elas ka kogu meie koor sellele kaasa ning meie dirigent Heli Roos jäi nõusse. Laulsime lisalauluks “Õnn ei tule pikutades” ning see läks nii meile kui ka publikule väga peale. Enne hotelli saabumist saime väga rõõmsa uudise osaliseks. Saime teada, et meie koor oli pääsenud Grand Prize-le ja see tuli meile väga suure üllatusena.

Teisipäeval algaski Grand Prize konkursi lõputseremoonia. Tegime enne veel mõned proovid ning muudatused ja läksime kindlal sammul esinema. Esitasime laulud “Õhtu ilu”, “Kiige katsumine”, “Kadritants” ja “Päev läheb puudele punane”. Me jäime oma esitusega enamvähem rahule, sest meid teiste kooridega võrrelda oligi raske. Kindlasti õppisime teistelt kooridelt väga palju nii häälte, esinemisoskuse kui ka palju muu kohta. Peale kõiki esitusi võttis zürii oma aja ning siis toimus autasustamine. Punktide jagamine oli üsna segane, kuid teada on, et meie oma kategoorias võitsime. Rõõmsalt, kuid kurnatuna naasesime hotelli õhutsööki nautima ning järgmisel päeval alustasime tagasisõitu. Tagasiteel külastasime Veronat ja Veneetsiat.

Oli väga meeldejääv reis. Aitäh õpetajatele, kes meile selle reisi organiseerisid.”

Heli Roos (Tallinna Reaalkooli muusikaõpetaja)