Robotivõistluse FLL finaal Tallinna Lauluväljakul

konkursid

Möödunud nädalavahetusel 07.-08. märts toimus Tallinna Lauluväljakul First Lego League (FLL) “Linnalooja” hooaja suurejooneline finaalvõistlus, kus osales kokku 43 meeskonda. Kahepäevasel võistlusel sai näha võimekaid roboteid ja läbimõeldud projekte. Samuti andsid meeskonnad üksteisele ja külalistele ülevaate oma hooajast, meeskonnast ja ka kodukohast. FLL ehk FIRST LEGO League Estonia on võistlus, mis koosneb robotivõistlusest ja projektist. Võistlusformaadist täpsemalt.

Kahepäevasele finaalvõistlusele oli Reaalkooli ja Kesklinna Põhikooli robootikaringidest läbi edukalt läbitud poolfinaalide pääsu saanud võistkond “Viirus” ja “RUUTer v2”.

Esmakordselt finaalis oli uues koosseisus hooaega alustanud meeskond RUUTer v2, kuhu kuulusid õpilased Reaalkoolist (Martin Pukk, Kristofer-Peeter Vares, Armis Must, Erik Vanasaun), Kesklinna Põhikoolist (Edward Ulst, Ruut Kangust, Mario Levorato, Jakob Sang) ja TIKist (Lennar ja Linnart Läheb). Tiimi esimesed robotimängu voorud ei õnnestunud kõige paremini, kuid viimases voorus tehti tugev spurt ja saavutati robotimängus väga tubli 10. koht.

Juba väga kogenud võistkonnana oli võistlustules Reaalkooli õpilastest koosnev “Viirus” (Pärtel Kukk, Uku Kurim, Jasper Tammes, Katariina Kukk, Luka Puumets, Peeter Pugal), kes saavutasid robotimängus esimese koha ja lisaks sellele tunnustati neid oma projekti eest Innovatiivne lahendus karikaga. Võistlusel aitasid meeskondi õigel ajal õigesse kohta suunata juhendaja Ahti Pent.

Robootikaringi liikmeid ootab veel ees 18.04 toimuv koolirobootika hooaja viimane suurvõistlus Robomiku lahing Rakveres. Jõudu ja jaksu neile võistluseks ettevalmistamisel! Õnnitleme meeskondi ja täname meeskonnaliikmete vanemaid panustamast ning toetamast.

Täpsem info – Viirus Fll ja FIRST LEGO League Estonia