Ettevõtjate ja õpilaste kohtumisõhtu “Suveks tööle ja praktikale”

koolielu

Neljapäeval, 5. märtsil toimus Reaalkooli aulas tööandjate ja õpilaste kohtumisõhtu, mille raames said ettevõtjad pakkuda õpilastele suveks töö- või praktikakohta ning õpilased leida omale sobiva suvise töise väljakutse või taskuraha teenimise võimaluse. Töö- ja praktikakohtade pakkujad said üles seada oma laua, stendi ning õpilased said erinevate pakutavate võimalustega tutvuda.

Ürituse peakorraldaja, Tallinna Reaalkooli projektijuhi Kaisa Tamkivi sõnul algas õhtu sissejuhatava paneeldiskussiooniga, kus osalenud ettevõtted said esmalt tutvustada oma ettevõtet ning edasi arutleda üheskoos nn suvetööliste värbamise murede ja rõõmude teemal. Ehk läbi arutelu anda noortele aimu milliste omaduste ja oskustega noori ettevõtted suveks tööle ootavad ja mida üldiselt oma töötajate juures hindavad. Tamkivi sõnul soovis kool seeläbi pakkuda oma õpilastele huvitavaid ja väljakutset pakkuvaid töövõimalusi ning tööandjatele võimalust luua esmane kontakt tulevaste tegijatega. „Kes teab ehk õnnestus ettevõtetel suunata mõnda noort tulevikus just oma ettevõttele vajaliku eriala õppima?“ pakkus Tamkivi.

Eelmise suve sarnase ürituse positiivsest kogemusest kirjutab Tallink Grupi esindaja Toomas Susi:
“Reaalkooli õpilased lõid Tallink Duty Free töötajate jaoks keskkonna, mille kaudu saab võtta erinevaid aruandeid meie kasutuselolevast keskkonnast. Selleks läbisid nad meie projektijuhi ja programmeerija toel aga siiski väga iseseisvalt nii analüüsi, disaini, programmeerimise kui juurutuse etapid ja said süsteemi kenasti lõpptarbija jaoks valmis ńing seeläbi vabastasid Tallinki IT inimesed küllaltki ajamahukatest käsitsi tehtavatest päringutest. Nad said seeläbi tutvuda tarkvara elutsükli erinevate etappidega ja tutvusid (Eesti mõistes) suhteliselt suure IT üksuse elu-oluga.
Omalt poolt julgen öelda, et Tallink jäi selle projektiga väga rahule. Meile jäi ka väga tugev mulje, et see ettevõtmine jättis neile noortele inimestele palju positiivseid emotsioone.”

Projektis osalenud Reaalkooli õpilane Andres Sakk hindab saadud oma kogemusest järgmiselt:
“Võtsime hakkajate klassikaaslastega punti ja leppisime aja kokku. Kohapeal tutvustati meile kontorit ja mitmesuguseid inimesi, kes on vajalikud ettevõtte käiguspüsimiseks. Meile määrati mentorid ja moodustasime iseseisva arendustiimi. Koos saime aimu tõelisest tiimis tarkvara arendamise tööprotsessist. Näha, kuidas mõni ettevõte päriselt töötab ja mida need inimesed seal päriselt teevad, on väärtuslik kogemus, mida saab kindlasti rakendada eriala valiku langetamisel.”

Käesoleval aastal osalesid ettevõtted nagu näiteks Reval Kondiiter, City Bike OÜ, Green Sound OÜ, DenEesti OÜ jt.