Projektipäev „Lapsevanemad kooli“

koolielu

Tallinna Reaalkooli algklassides olid 04. märtsil õpetajateks lapsevanemad. Reaalkooli projektipäev „Lapsevanemad kooli“ andis Tallinna Reaalkooli algklasside õpetajatele võimaluse viibida kollektiivsel koolitusel Tartu Erakoolis TERA. Algklassides tunnid siiski ära ei jäänud, vaid õpetajaid asendasid kooli lastevanemad.

Reaalkooli lapsevanema Julia Reinmani sõnul oli päev tohutult palju pakkuv aga samas ka palju energiat nõudev. Muusikatunde andnud Reinmani hinnangul, kes ise õpetab ka muul ajal muusikat, kuid seda pigem täiskasvanutele, oli päev väga intensiivne ja ja nõudis suurt eneseületust. „Täiskasvanutele pillimängu õpetamine on ikka hoopis midagi muud, kui ühel päeval neljale klassitäiele mudilastele muusikatundi anda,“ ütles Reinman. „Õnneks olid mul abiks varasemalt kooli muusikaõpetaja poolt valmis tehtud tundide kavad, ometigi oli selline kogemus midagi väga erilist,“ lisas ta. Reinman ütles, et peale tänast päeva suhtub ta õpetajaametisse hoopis teise pilguga ning lisas, et tema jaoks oli see uskumatu mõelda, kuidas õpetajad sellisele koormusele igapäevaselt vastu peavad. „Olgugi, et väsitav, oli päev suurepärane ning andis väga positiivse laengu,“ kiitis Reinman.

Lapsevanemad andsid sel päeval lisaks muusikaõpetusele muuhulgas sellised ained nagu kunstiõpetus, matemaatika, programmeerimine, loogika- ja mõttemängud jpm.