Robotexilt 1. koht

konkursid

29.11.-01.12 toimus Saku Suurhallis 19. korda Euroopa suurim kolmepäevane robootikasündmus Robotex International. Mõõtu oli võimalik võtta erinevatel robotivõistlusel, lisaks oli ka palju uudistamist. Reaalkoolist osales erinevatel võistlustel mitmeid eri vanuses ja erinevatest Reaalkooli robootikaringidest ning individuaalselt ülesastuvaid õpilasi.

Reaalkooli 1. ja 2. klassi robootikud osalesid juhendaja Liia Tammese käe all Insplay Roboliiga väljakutses, kus osalejad valmistasid ja esitlesid töid teemal „Meie esimene start-up“. Nii mastaapsel näitusel osalemine oli kõigile suur kogemus ja lapsed jäid ise väga rahule. Järgmisena hakatakse valmistuma kevadiseks Jr FLL näituseks.

Vanema vanusegrupi Robootikastuudiost osales Veeralli võistlusel Georg Rüütel, kelle masin aga peale edukat avavooru otsustas streikima hakata.

Reaalkooli Robotiklubist (4.-9. klass, juhendaja Ahti Pent) osaleti seitsme robotiga neljal erineval võistlusel. Masinate jõudu ja osavust pandi proovile Lego Sumos, Lego joonejärgimises, Folkraces ja tüdrukute tuletõrjumisvõistlusel. Masinad said küll mitmeid võite, aga pidid tugevas konkurentsis mitmete vastaste tugevust ja osavust tõdema ning jäid finaalvõistlustest välja. Väga tugeva etteaste tegi aga Robootikaklubi liikmete Edward Ulsti ja Ruut Kangusti (Kesklinna Põhikool) robot, kes pääses Lego Sumo 14 ja vanemad grupis parima 22 hulka finaalvõistlusele. Seal aga pidid tõdema täiskasvanud itaallaste masinate paremust.

Robootikaklubi parima tulemuse saavutas Katariina Kukk tüdrukute tuletõrjumisvõistluses 14 ja vanemad grupis. Finaalis võtsid osavuses ja täpsuses mõõtu 5 neidude võistkonda: 2 Eesti esindajat, neiud Türgist, Indiast ja Valgevenest. Katariina robot suutis võistluste kolmel katsel koguda rohkem punkte ning ta saavutas tüdrukute tuletõrjumisvõistluse 14 ja vanemad grupis esikoha. Õnnitlused eduka soorituse eest!

Robotiklubi liikmed Katariina Kukk, Pärtel Kukk, Jasper Tammes, Uku Kurim, Luka Puumets, Peeter Pugal, Martin Pukk, Armis Must, Kristofer Peeter Vares, Erik Vanasaun (kõik TRK), Jakob Sang (TKP), Edward Ulst (TKP), Ruut Kangust (TKP), Mario Levorato (TKP), Lennart Läheb (TIK) ja Linnart Läheb (TIK) ei saa loorberitele puhkama jääda, vaid valmistuvad juba järgmiseks võistluseks – 25. jaanuaril toimub FLL, mille selleaastane teema on “Linnalooja”.

Ahti Pent