Tallinna Reaalkooli meditsiinisuuna õpilased Tartu Ülikooli arstiteaduskonna aastapäeval

koolielu

10.–11. oktoobril toimus iga-aastane traditsiooniline Tartu Ülikooli arstiteaduskonna aastapäeva teaduskonverents. 2019. aastal tähistati arstiteaduskonna väärikat 387. sünnipäeva. Tänavusel teaduskonverentsil oli tunda pidulikkuse hõngu – möödub 100 aastat eestlaste rahvusülikooli sünnist ning täitub ka sajand eestikeelse meditsiinihariduse andmisest. Tallinna Reaalkooli esindasid tänavu e-posterettekannetega meditsiinisuuna 12. klassi õpilased Brigita Maria Raave, Doris Vahtra, Nicolas Lotman ja Kairit Klaus ning 11. klassi õpilane André Otti.

Tartu Ülikooli arstiteaduskonna päevad avati Biomeedikumis teaduskonverentsiga. Esimesel päeval sai kuulata suulisi e-posterettekandeid nii üliõpilastelt, doktorantidelt, arst-residentidelt, arstidelt kui ka teaduritelt ja osaleda sessioonidel. Ettekandeid oli igast meditsiinivaldkonnast: seljaajutraumade haigestumistrendidest, kardiokirurgilisel konsiiliumil arutlusel olnud haigusjuhtudest ja suuõõne mikrobiootast kuni kanepi tarvitamise trendideni kooliõpilaste seas ja virtuaalreaalsuse kasutamiseni pediaatrilises neurorehabilitatsioonis.

Arstiteaduskonna päevade teist päeva sisustas konverents “100 aastat personaalset meditsiini”, mille põhifookus oli sel aastal personaalmeditsiinil ja viimase seotusel geneetikaga. Konverentsi teemad varieerusid rahvameditsiini fenomenist ja Geenivaramu projektidest genoomika ja statistika vahetu seose ning geneetilise kirjaoskuseni. Konverentsilt lahkuti mõtteteraga, et tuleviku meditsiin olevatki just personaalmeditsiini päralt.

Kairit Klaus (135. lend)