Georg Mattias Lagus ja jalgpall

huvitegevus

137. lennu õpilane Georg Mattias Lagus on tegelenud jalgpalliga üle 11 aasta. Selle aja jooksul on ta mänginud Nõmme Unitedi ja Nõmme Kalju ridades. Nõmme Kaljus mängis ta oma esimesed kaks aastat ja ülejäänud aja on ta mänginud Nõmme Unitedis. Väravavahiks hakkas Georg umbes 8 aastat tagasi. Esimestel aastatel oli ta paremkaitsja.

“Kui lapsed jalgpallitrennis käima hakkavad, siis hakkab treener aegamööda neile sobivat positsiooni leidma. Väravas ei taha kuigi palju lapsi olla, kuid mulle see meeldis ja tuli ka täitsa hästi välja. Esimestel aastatel olin äärekaitsja ja väravavaht korraga. Peale paari aastat sain täielikult väravavahiks. Väravas meeldib mulle olla, sest väravavaht saab ise paljuski mängu muuta.”

Eesti meistriks tuli Georg 2016. aastal Nõmme Unitediga U-14 vanuseklassis.
2017. aastal saavutati U-15 vanuseklassis hõbemedal. 2018. aastal jäädi U-16 vanuseklassis 3. kohale ja U-17 Eliitliigas ja U-19 Eliitliigas 2. kohale.
Nõmme United on tänavusel aastal nii U-19 vanuseklassis kui ka U-17 vanuseklassis 2. kohal, kusjuures viimases neist on Nõmme Unitedil esimese kohaga võrdselt punkte.

Georg on mänginud ka Esiliiga B aastalõpu turniiril, kus osaleses Nõmme Unitedi esindus meeskond. 2016. aastal jäi Nõmme United kõrgetasemelisel Riia Cupil 3. kohale ja 2019. aastal saavutati samal turniiril 2. koht. Samuti hea saavutus on sellel suvel toimunud Gothia Cupil jõudmine 1/8 finaali.

Georg on esindanud Eesti koondist seitsmes ametlikus mängus ja veel kahes mitteametlikus mängus. U-16 koondises ehk 15-aastaste poiste koondises kohtuti Poola ja Põhja-Iirimaa koondistega ning ühes mitteametlikus mängus Berliini koondisega. U-17 koondises ehk 16-aastaste poiste koondises mängiti Prantsusmaa, Liechtensteini, Soome ja Leeduga kaks korda ning mitteametlikus mängus Hollandi teise koondisega.

2020. aastal toimub Eestis U-17 vanuseklassi EM-turniir, kus osaleb ka Eesti U-17 koondis.

Georg Mattias Lagus (137. lend)