Joosep Toomeste ja muusika

huvitegevus

137. lennu õpilane Joosep Toomeste on muusikaga järjepidevalt seotud sünnist saadik. Ta on lõpetanud Lasnamäe Muusikakooli trombooni erialal ja laulab Rahvusooper Estonia poistekooris, noormeestekooris ning meeskvintetis. Laulmine on Joosepil sügaval südames. Solistina on ta laulnud telesaates “Laulukarussell 2015”, Eesti Kontserdi 2016. aasta uusaastakontserdil, XII noorte laulupeol “Mina jään”, Stockholmi eestlaste 2018. aasta juubelipidustustel “Estival”. Poistekooriga on läbi reisitud suur osa maailmast ning esinetud lugematu arv erinevatel kontserdilavadel. Joosep on kaasa teinud ka erinevates Rahvusooper Estonia lavastustes: Georges Bizet´ „Carmen“, Pjotr Tšaikovski „Pähklipureja“, Richard Wagneri „Tannhäuser“, Giacomo Puccini „Boheem“, Rasmus Puuri „Pilvede värvid“, Andres Lemba „Kastanid tulest“, Veiko Tubina/Andra Teede „Hakkame mehed minema” jm.

Muusikal on Joosepi elus tähtis roll ja eriti südamelähedaseks on talle saanud pärimusmuusika. Sealjuures on ta ka uudishimulik iseõppija. Nii on ta otsinud ja leidnud endale inspireerivaid juhendajaid ning põnevaid väljakutseid erinevate instrumentide näol. Suviti köidavad teda mitmesugused pillilaagrid (Laste- ja Noorte Rahvamuusika Laager Metsapoolel, Eesti Laste ETNO, Reval Etno, Ethno Estonia jt) ning pärimusmuusikafestivalid, tänu millele on ta esinema sattunud nii suurtele kui väikestele folgilavadele nii meil kui mujal. Joosep on osav paljude pillidega, kuid põhilisteks instrumentideks täna on tromboon, Eesti torupill ja ukulele.

2018. aastal saavutas Joosep Tallinna piirkondlikul muusikaolümpiaadil 1. koha, vabariiklikus voorus 3. koha ja rahvusvahelisel tasemel 7. koha.
2015. aastal pälvis Joosep Tallinna Haridusameti tiitli “Tallinna noor kultuuritegija”.

Võib öelda, et muusikat meeldib Joosepile teha igal ajal, igal pool ja igat moodi. Ta ei pelga publikut, pigem naudib tähelepanu ja aplausi. „Alati valmis!“, reageerib ta võimalusele pisut musitseerida.

Joosep Toomeste (137. lend)