Kosmosekoolide festival toob 26. mail Väätsale kosmosehuvilised kokku

partnerid

Tallinna Reaalkool on käesoleva õppeaasta algusest kosmosekoolide võrgustiku liige. Selle käigus pandi kokku astronoomiast, füüsikast, sidetehnikast, programmeerimisest ning kommunikatsioonist huvitatud õpilaste meeskond. Osaleti mitmetel koolitustel – õpiti tundma Rasberry Pi programmeerimist, raadioside loomist, satelliitside põhimõtteid, andurite kasutamist ja sondpalli lennutamist. Kuna meeskonnaliige 11. klassist oli sidunud projektis osalemise oma uurimistööga ja noored robootikud oma robootikavõistlusega, siis oli sondi lennutamisega päris kiire ning võrgustiku esimese koolina lennutatigi Reaalkooli esimene sondpall stratosfääri.

Põhikooli- ja gümnaasiuminoor, kui sul on huvi kosmoseteaduse vastu, soovid väljakutset ja tunned huvi programmeerimisvaldkonna vastu, soovid panustada meeskonnatöösse, soovid teha gümnaasiumi uurimistööd, aga pole leidnud veel huvitavat teemat, siis tule ja liitu meie meeskonnaga (kirjuta ). Kui veel kahtled, siis oled oodatud 26.05 Väätsale, kus toimub esimene Kosmosekoolide festival.

Väätsal saavad kokku Eesti Kosmosekoolide Võrgustiku õpilased ning sinna on oodatud ka kõik teised teadushuvilised. Tegevusrohkel päeval toimuvad nii noorematele kui vanematele mõeldud meisterdamise töötoad, erinevad demonstratsioonid ja esinemised ning mis kõige olulisem – korraldatakse kolm stratosfääri starti. Täpsem info siit.

Festival on avalik ja osalejatele tasuta.