Reaalikooli robootikaringid RoboMiku lahingus

konkursid

Möödunud nädalavahetusel toimus Viimsi Karulaugu Spordihoones suur üleriigiline kooliõpilastele suunatud robootikahooaja lõpuvõistlus “RoboMiku lahing 2019”. RoboMiku konkursi eesmärk on äratada reaalteaduslikku ning insenertehnilist huvi üldhariduskoolide õpilaste hulgas. Võistlusalasid oli väga mitmeid, sealhulgas nii robotiehitamist kui ka lihtsalt programmeerimist.

Reaalkooli robootikaringidest olid lahingus osalemas mitmetel erinevatel aladel meeskonnad Robotistuudiost (Ants Erik, Oskar, Pärtel, Jasper, Katariina, Kaur), juhendajateks Karoliina Roots ja Timothy Rähmonen. Robotiklubist tiimid Viirus (Jasper, Uku, Luka, Katariina, Peeter, Pärtel) ja Ruuter (Julius, Martin, Erik ja Tallinna Kesklinna Põhikoolist Edwar ja Ruut), juhendajaks Ahti Pent.

Kõik meeskonnad olid hooaja jooksul tublit tööd teinud ja aeg oli panna hooajale meeldejääv punkt. Osaleti edukalt kokku kaheksal alal (Folkrace, kiirendusvõistlus, Lego joonejärgimine, EV100 joonejärgimine, Lego 1kg sumo, Lego 3kg sumo, Scratchi mängu programmeerimine, FLL robotimäng) ja koju toodi 3 karikat. Meeskond Viirus saavutas FLL INTO ORBIT robotimängus 1. koha; Robotistuudio saavutas Martini eestvedamisel kiirendusvõistlusel 1. koha, kusjuures selle võistluse esinelikus oli veel 3. koha saavutanud Edwardi eestvedamisel meeskond Ruuter ja 4. koha saavutanud Pärtli eestvedamisel meeskond Viirus. Kolmanda koha karika sai Pärtli eestvedamisel Robotistuudio. Ruuter saavutas FLL INTO ORBIT robotimängus tugeva 8. koha.

Õnnitleme meeskondi ja täname juhendajaid ning meeskonnaliikmete vanemaid panustamast ning toetamast.

Eesti Parima Robootikakooli nime kannab MTÜ Robootika poolt välja antav rändkarikas, mille saab omale kool, mis on osalenud Eesti robootika võistlustel ja näidanud seal parimaid tulemusi. Alade võistlustulemustest moodustub koondpingerida, mille alusel leitakse karika saaja. Alade koondtulemusel sai koolirobootika Eesti meistritiitli ja sellega kaasneva rändkarika seekord Rakke kool.

Võistkond Viirus sai õiguse minna Eestit esindama 17.04-20.04 Houston Texases toimuvale FIRST World Festivalile, kus võetaks mõõtu üle maailma parimate First Lego League meeskondadega. Tegemist on FIRST LEGO League absoluutse tippvõistlusega, kus osaleb ligikaudu 108 meeskonda kogu maailmast. Võistkonda kuuluvad õpilased Pärtel, Uku, Jasper, Katariina, Luka, Peeter ja juhendaja Ahti Pent ning kaasjuhendajad Liia Tammes ning Ivo Kukk.

Tiimi aitasid võistlusel osaleda ja sellele pühenduda Reaalkool ja vilistlased, ettevõtted SKF, Proekspert, Proud Engineers, Milrem Robotics ja Cleveron.

Tiim Viirusega astub festivalil üles aste allpool olevas programmi FLL Junior raames Viirus jr, kuhu kuuluvad veel lasteaias käivad Oliver ja Jaagup ja Tallinna Kesklinna Põhikoolist Joosep. Edu ja jõudu neile.

Viiruse tegemistel saab pilku peal hoida nende kodulehe kaudu või FB https://www.facebook.com/viirus.fll.