Emakeelepäev

koolielu

Emakeelepäeval toimus kooli aulas 5.-12. klasside emakeelepäeva viktoriin. Paremad tulemused:

  • 5.-6. kl arvestuses võitis 6.b (13 punkti)
  • 7.-9. kl arvestuses võitis 8.b (13 punkti)
  • gümnaasiumi arvestuses võitis 12.b (14 punkti)

Kolmanda tunni lõpus kogunes paarkümmend vanema astme õpilast ühisele e-etteütluse kirjutamisele. Nagu alati, tõi teksti esmakordne lugemine näole naeratuse vine ning edasi sõltus juba kirjutajast, kas naeratus tähendas entusiasmi või rahulikku kulgemist.

7. tunnis saabusid abiturientide ette vilistlasluuletajad Jürgen Rooste ja Kalev Vapper jun, kes esitasid kitarrihelide saatel Kristjan Jaak Petersoni loomingut. Luuletund jätkus vilistlaste enda ja nende eeskujude luule emotsionaalse esitusega.

IV korruse klaasvitriinis on emakeelepäevale pühendatud näitus.

Tiia Niggulis ja Kristi Koit (Tallinna Reaalkooli eesti keele ja kirjanduse õpetajad)