Robotivõistluse FLL finaal 09.-10.03 Tartu Ahhaa keskuses

konkursid

Möödunud nädalavahetusel toimus Tartus Ahhaa keskuses First Lego League (FLL) “Orbiidile” hooaja suurejooneline finaalvõistlus, kus osales kokku 44 meeskonda. Kahepäevasel võistlusel sai näha võimekaid roboteid ja läbimõeldud projekte. Samuti andsid meeskonnad üksteisele ja külalistele ülevaate oma hooajast, meeskonnast ja ka kodukohast. FLL ehk First Lego League Estonia on võistlus, mis koosneb robotivõistlusest ja projektist. Võistlusformaadist täpsemalt.

Kahepäevasel finaalvõistlusel oli meie robootikaringist võistlustules meeskond Viirus (Pärtel RK, Uku RK, Jasper RK, Katraiina RK, Luka RK, Peeter RK) ning Reaalkooli ja Kesklinna põhikooli ühismeeskond RUUTer (Martin RK, Erik RK, Julius RK, Ruut TKP, Edward TKP) ja juhendaja Ahti.

Väga tugevas konkurentsis saavutas võistlusel võistkond Ruuter 14. koha. Viirus saavutas robotimängus 5. koha ja oma projekti eest tunnustati neid „Uurimustöö“ karikaga ning nad on esitatud oma uurimistöö eest FIRST® LEGO® League Global Innovation Award nominendiks.

Robootikaringi liikmeid ootab veel ees 13.04 toimuv koolirobootika hooaja viimane suurvõistlus Robomiku lahing Viimsi Karulaugu spordikeskuses.

Kuigi Eesti FLL hooaeg sai finaalvõistlusega läbi, jätkub võistkonna Viirus ettevalmistused. Neid ootab 17.-20.04 ees Eesti esindamine FIRST® meistrivõistlustel Houstonis, mis toob kokku FIRST hooaega lõpetama programmi erinevates astmetes osalevaid õpilasi üle maailma. Tegemist on FIRST absoluutse tippvõistlusega, kuhu osalema pääsevad riikide või regioonide võitjad või parimaid tulemusi saavutanud meeskonnad.

Jõudu ja jaksu neile võistluseks ettevalmistamisel.
Õnnitleme meeskondi ja täname meeskonnaliikmete vanemaid panustamast ning toetamast.