Aasta gümnaasiumiõpetaja: Villu Raja

aitäh

14. oktoobril tunnustati Tallinnas Estonia kontserdisaalis Eesti Vabariigi parimaid õpetajaid ja haridustöötajaid. Aasta gümnaasiumiõpetaja 2018 on Villu Raja.

Villu Raja õpilased ja kolleegid räägivad:

“Tallinna Reaalkooli õpilaste seas on arvukalt andekaid noori, keda Villu Raja suudab efektiivselt kaasata. Näiteks valmistab ta valiktunde sama põhjalikult ja huviäratavalt kui tavatunde. Tal on palju lisamaterjale, konspekte ning ka lisakirjandust erinevate maade õpikute näol. 

Tema metoodika on väga selgesti õpilastele arusaadav. Metoodika põhineb võimalikult efektiivsel tunnitööl ja massilisel tunnivälisel lahendamisel. Kõik konspekti materjalid on peatükkidena, tundidena, ülesannetena ja lahendustena Moodle´i keskkonnas olemas. Õpilastel on iga kell võimalus materjale kätte saada ning nendelt õppida ja lahendada. Ta valdab arvuti baastarkvara väga hästi – see tuleb eriti esile, kui ta juhendab mõne õpilase uurimistöö tegemisel. Programmid nagu GeoGebra on saanud Raja abilisteks graafikute ja muude jooniste loomisel konspektide tarbeks.

Villu Raja jaoks on vaim väga tähtis: klassijuhatajana on ta igal võimalusel klasside vahelistel võistlustel oma klassi toetamas. Ta innustab nii ka teisi õpilasi ja peab ühtset vaimu väga oluliseks ka õppimisel.”

Õnnitleme!

Foto autor: Greete Kempel (A-tiim)