11.b klassi õppekäik rahvusliku ärkamisaja radadele

koolielu

7. oktoobril 2018 toimus 11.b klassi õppekäik rahvusliku ärkamisaja radadele. Kõigepealt külastati Kurgja talumuuseumi ja täiendati teadmisi Jakobsoni kultuuriloolise tähtsusega. Järgmine peatus tehti Koidula sünnipaigas Vändras, kus noored viisid ka Vändra kalmistul Anton Õunapuu hauale lilled ja küünla, et austada meie kooli kunagist kehalise kasvatuse õpetajat, kes viis ka Reaali poisid Vabadussõtta ning kahjuks seal ka ise langes. Kuna 28. nov 2018 saab 100 aastat Vabadussõja algusest, oli sedalaadi meenutus kindlasti oluline. Kultuuriretk jätkus Pärnus: imetleti Adamsoni loodud Vabadussõja ausammast, vaadati Rosenplänteri kunagist kodu ja meenutati Jannseni kuju juures tema kultuuriloolist tähtsust. Õppekäik lõppes Koidula muuseumis, kus Pärnu teatri näitlejad elustasid meeleolukas näidendis õpilastele Koidula ja Kreutzwaldi tegusid ja tähtsust. Ajalugu astus sammukese lähemale ja kultuuriloolised teadmised said täiendust.

Õpilasi saatsid õppealajuhataja Martin Saar ning eesti keele ja kirjanduse õpetaja Anu Kell.

Teate edastas Anu Kell (Tallinna Reaalkooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja)