Heategevuslik koolilõpulaat 2018

õpilastegevus

Sel aastal toimus Tallinna Reaalkoolis kolmandat korda heategevuslik koolilõpulaat, mille eesmärk oli koguda raha bioloogia rekvisiitide jaoks. Terve kogukond tuli kokku, et koos veeta üks vahva päev ning korjata raha vajalike esemete jaoks Tallinna Reaalkooli õpilastele.

Sündmus ei jätnud külmaks ei kooliõpilasi, vilistlasi ega vanemaid. Alates hommikust võis leida lapsi õppimas jojo trikke, meisterdamas käepaelu, punumas patse, tegemas hennasid ning näomaalinguid, mängimas sportmänge ja sumot. Ilmselt ei jätnud kedagi külmaks Kristiina Naberi ja Kristjan Lõhmuse poolt läbi viidud teadusteater, kus sõna otseses mõttes mängiti tulega. Muretsemiseks pole põhjust, sest midagi põlema ei läinud. Seevastu küpses grillil maitsev šašlõkk ning janu sai kustutatud koduse kalja ja marjaste smuutidega. Samuti oli laste seas suur hitt loterii, kõik seal olevad esemed tulid annetuste näol vanematelt.

Mõnusat meeleolu pakkusid enda muusikaga Susanna Mett ja Aurora Mikk, kes mängisid torupilli ja viiulit, ning samuti oma jojo etteastega Nikolas Lotman. Tunnike peale algust toimus kooli staadionil kõigile Zumba tund, mida viis läbi lapsevanem Jorge A Hinojosa.

Vilistlastele oli sel aastal korraldatud jalgpallimäng. See oli äärmiselt tasavägine ning lõppes penaltitega. Samuti said jalgpalli mängida ka gümnaasiumiõpilased. Laada lõpupoole toimus gümnaasiumi klasside vaheline jalgpallifinaal, mis kujunes väga menukaks. Seekord viis võitja tiitli koju 11.c klass.

Loomulikult oli arvestatud ka vanematega. Seetõttu toimus päeva keskel oksjon, mida viisid läbi näitleja Pääru Oja ja vilistlane Mikael Raihhelgauz. Müügiks läks nii Uruguaist toodud maal, direktor Ene Saare tomatitaimed kui ka õppealajuhataja Martin Saare eratund vitamiinide kohta ning palju muud.

Traditsiooniliseks laada osaks on saanud koolivormitäika ning raamatulaat, samuti said äritänaval enda toodangut tutvustada Tallinna Reaalkooli õpilasfirmad.

Tegevust jätkus kõigile ning terve kogukond sai taas veidike ühtsemaks.

Liisa Marie Kerner, lend 133a