FLL meistrivõistlused Ungaris

konkursid

16.-19. mail toimus Debrecenis Ungaris robootika Euroopa meistrivõistlus FIRST® LEGO® League Open Invitational Central Europe 2018, kus Eestit esindas Reaalkooli robootikavõistkond “Viirus“.

Võistlusel osales kokku 67 võistkonda 40 riigist Euroopast ja mujalt maailmast. Meistrivõistlusele oli kutsutud FLL võistluste kodumaade meistrid ehk parimatest parimad. Kolmepäevasel võistlusel sai näha võimekaid roboteid ja läbimõeldud projekte. Samuti andsid meeskonnad üksteisele ja külalistele ülevaate oma hooajast, meeskonnast, oma riigist ja kodukoolist.

Võistkond „Viirus“ saavutas võistlusel väga tugevas konkurentsis projekti esitluse kategoorias auhinnalise II koha (https://www.fllopen2018.org/tournament/awards-results.html). Robotimängus saavutati 67 võistkonnast tubli 27 koht.

Võistkonda kuulusid õpilased Pärtel Kukk, Uku Kurim, Jasper Tammes, Katariina Kukk, Luka Puumets, Peeter Pugal, juhendaja Ahti Pent, abijuhendaja Liia Tammes ja meeskonna tugi Ivo Kukk.

Selleks aastaks on robootikahooaeg läbi, aga juba valmistutakse uueks. Ees on ootamas 30. nov – 02. dets toimuv Robotex, milleks saab ette valmistuda ka suvel linnalaagrites (https://robotex.ee/et/robokool/) ja avaldatud on ka uue FLL võistluse teema, milleks on kosmoseteema “Into Orbit”.