„Viirus“ levib Eestist Euroopasse

konkursid

Seoses Reaalkooli robootikavõistkonna „Viirus“ First Lego League Eesti meistritiitli saavutamisega ootab neid ees Eesti esindamine 16.-19. mail Ungaris toimuval FIRST LEGO League võistlusel (https://www.fllopen2018.org). Võistkonda kuuluvad Katariina Kukk, Pärtel Kukk, Uku Kurim , Peeter Pugal, Luka Puumets, Jasper Tammes.

FIRST LEGO League (FLL) on õpilastele vanuses 9-16 suunatud programm, mille eesmärgiks on teaduse ja tehnoloogia populariseerimine ning lastele vajalike teadmiste ja oskuste andmine. Juhindudes FLLi põhiväärtustest osalevad meeskonnad iga-aastasel konkursil, mis koosneb robotivõistlusest ja projektist. Robotivõistluse jaoks tuleb meeskondadel ehitada ja programmeerida autonoomne LEGO Mindstorms robot. Robotivõistluse eesmärgiks on lahendada 2,5 minuti jooksul erinevaid ülesandeid ja koguda võimalikult palju punkte. Projekti käigus uurivad meeskonnad kindlat tõsielulist probleemi, mida teadlased ja insenerid lahendada üritavad. Uuritavale probleemile tuleb meeskondadel leida innovatiivne lahendus või siis tugineda mõnele olemasolevale lahendusele. Projekti oluliseks osaks on oma avastuste ja lahenduse jagamine teiste inimestega. 2017/18 hooaja ülesandeks on uurida vett – kuidas me kogume seda, transpordime, kasutame ja kuidas sellest lahti saame.

Tutvu ka sina nende Robotimängu (https://youtu.be/GwafxzOf2ao), hooaja (http://tiimviirus.blogspot.com.ee) ja projektiga (https://www.virussite.net).