Robootikavõistlus “RoboMiku lahing 2018”

konkursid

14. aprillil 2018 toimus Jõhvi Spordihoones suur üleriigiline kooliõpilastele suunatud robootikavõistlus “RoboMiku lahing 2018”. RoboMiku konkursi eesmärk on äratada reaalteaduslikku ning insenertehnilist huvi üldhariduskoolide õpilaste hulgas.

Võistlusalasid oli väga mitmeid, sealhulgas nii robotiehitamist kui ka lihtsalt programmeerimist. Peale võistlusalade võitjate valiti välja ka parim robootikakool ning parim uustulnuk käesoleval hooajal.

Reaalkooli ja Kesklinna põhikooli robootikaringidest olid lahingus osalemas meeskonnad Fresk (Ants Erik Nõmper RK, Julius Raid RK, Ruut Kangust TKP), Viirus (Pärtel Kukk RK, Jasper Tammes RK, Katariina Kukk RK, Luka Puumets RK,) Arendajad (Georg Entsik TKP, Erik Vanasaun RK, Otto Tamkivi RK) ja juhendaja Ahti Pent

Kõik meeskonnad olid hooaja jooksul tublit tööd teinud ja aeg oli panna hooajale meeldejääv punkt. Osaleti edukalt kokku kuuel alal ja koju toodi 4 karikat. Meeskond Fresk saavutas 3kg Lego Sumos 1. koha; meeskond Viirus saavutas: Hüdrodünaamika robotimängus 1. koha; EV100 joonejärgimises 1. koha ja Scratch mängu programmeerimises 3. koha.

Õnnitleme meeskondi ja täname meeskonnaliikmete vanemaid panustamast ning toetamast!

Eesti Parima Robootikakooli nime kannab MTÜ Robootika poolt välja antav rändkarikas, mille saab omale kool, mis on osalenud Eesti robootikavõistlustel ja näidanud seal parimaid tulemusi. Alade võistlustulemustest moodustub koondpingerida, mille alusel leitakse karika saaja. Rändkarikas on suurim tunnustus Eesti koolirobootika maastikul, mida võiks ihaldada iga robootikaga tegelev kool ja mille tiitli kaitsmine on väljakutse igale võitjale.

Alade koondtulemusel sai robootika Eesti meistri tiitli ja sellega kaasneva rändkarika taaskord Reaalkooli juures tegutsev tiim  Robootika.COM. Õnnitleme!