Taani päev 28.03

koolielu

Hej du! Selle aasta Taani päeval on plaanis põhikooli Kahoot, Taani-teemaline raadio, taani keele crashcourse’id, filmiõhtu, legodega ehitamine ja palju muud. Lisaks nendele uutele tegevustele on oodata gümnaasiumi viktoriini, teadusteatrit, YFU loenguid, taani muinasjututegelasi ja palju muud. Avatud on ka kohvik, kust saab Taani stiilis head ja paremat. Vi ses på Dansk dag!

1. tunni ajal toimub 10.-12. klassidele aulas legovõistlus, kuhu on oodatud igast klassist 5 inimest. Võistluse teemaks on ,,Veskid ja metsad”. Legod tuleb õpilastel endal kaasa võtta. Valitakse 2 võitjat: rahva lemmik hääletuse tulemusena REKi Facebookis järgmisel päeval ning Taani sõdurite ja YMCA neidude lemmik.
4. tunni ajal toimub 10.-12. klassidele aulas viktoriin, kuhu on oodatud igast klassist 5 õpilast.
10.-12. klassile toimuvad väliskülaliste poolt (Taani Suursaatkond Eestis, Välisministeerium, Taani ohvitser Tapalt) loengud aineõpetajate loal.
7.-9. klassidele toimuvad väliskülaliste (Taani sõdurid Tapalt, YFU) poolt tunnid ja Kahoot võistlused aineõpetajate loal.
5.-6. klassidele toimuvad gümnasistide poolt läbi viidud tunnid ning viktoriin aineõpetajate loal.
1.-4. klassidele toimuvad loomingulised tunnid aineõpetajate loal gümnasistide poolt.
1.-4. klasside legovõistlus toimub 4. tunni ajal Pärnu mnt maja saalis. Igast klassist on oodatud 4 õpilast ja võistluse teemaks on ,,Disney”. Legod tuleb õpilastel endal kaasa võtta.
Tallinna Reaalkooli 3. korrusel on avatud ingliskeelne näitus ,,The Good City”, mis arutleb jalgrattasõidu positiivsest mõjust linnaruumile ja inimestele ning annab ülevaate jalgrattaliikluse arengust Kopenhaagenis. Näituse tõi kooli Taani Suursaatkond.
Kolmapäeva õhtul toimub kell 17.00 Reaalkooli Blackboxis väikses majas filmiõhtu, kus näidatakse Taani noortefilmi ,,Anti”.

Vaata 8. klassi õpilaste loovtööna valminud filmi legodest vormelitest.