Reaalikad rahvusvahelisel astronoomia ja astrofüüsika olümpiaadil

ainevõistlused

11. rahvusvaheline astronoomia ja astrofüüsika olümpiaad toimus tänavu 12.-21. novembrini Tais, Phuketis, Patongi linnas. Võistlusel osalesid 47 riigi võistkonnad. Eesti võistkonda kuulusid Tallinna Reaalkoolist Nikita Poljakov, Jarl Patrick Paide ja Kaarel Kivisalu. Võistlusprogramm jagunes individuaal- ja võistkonnavõistlusest. Individuaalvõistlus koosnes teooria-, andmeanalüüsi ja vaatlusvoorust. Teooriavoorus kontrolliti võistlejate teoreetilisi teadmisi, andmeanalüüsi voorus analüüsisid osalejad reaalseid kogutud vaatlusandmeid ning vaatlusvoorus näitasid õpilased oma öötaeva tundmist. Individuaalse pronksmedali sai Nikita Poljakov ning diplomi Kaarel Kivisalu.

Palju õnne! Täpsem info: https://www.teaduskool.ut.ee/