Õpilasfirmad 2022

koolielu

Õpilasfirma on Junior Achievement Eesti ettevõtlusõppe programm gümnaasiumiastme õpilastele, mille eesmärgiks on õpetada tegevuse kaudu äritegevuse põhimõtteid, arendada õpilaste algatusvõimet ja soovi ise probleemi lahendada.

Õpilasfirma PELA

Õpilasfirmade programmis on sel õppeaastal Tallinna Reaalkoolist osalemas õpilasfirma PELA, mis toodab huumoriga rikastatud seltskonnamänge.

26. novembril osales õpilasfirma PELA oma esimesel õpilasfirmade laadal, mis leidis aset Ülemiste keskuses. Laadal koguti rohkesti uusi kogemusi ning müügitöö edenes üsnagi hästi. Juba päeva keskel oli lett tühi ning tuli hakata eeltellimusi võtma. Järgmisena osaletakse õpilasfirmade laadal Tartu Kaubamajas 9.-10. detsembril.

Kui ka Sina soovid ühe mängu endale soetada või mõnele lähedasele jõuludeks kinkida, siis tellimiseks  http://ofpela.ee/ – või kirjuta meile sotsiaalmeedias.

Õpilasfirma Marie 

Õpilasfirma Marie taga on 4 ettevõtlikku noort Gustav Adolfi Gümnaasiumist, Tallinna Reaalkoolist ja EBS-st: Hedvig Kaing, Reti Eedra, Karl-Marten Kristenprun ja Tristan Tammis.

Noored lõid Marie Pokaali, et juhtida tähelepanu naiste isiklikule heaolule ning luua neile uudne võimalus iseenda tähistamiseks. Õpilasfirma Marie pokaalidel on ka heategevuslik eesmärk. Noored teevad koostööd Eesti Vähiliiduga, et toetada rinnavähi varajast avastamist. Õpilastele hingelähedase missiooniga on liitunud ka tuntud Eesti inimesed nagu näiteks laulja Hanna-Liina Võsa ja sexcoach Liisa Larm. Pokaalid on inspireeritud Prantsusmaa viimasest kuningannast, Marie Antoinettest. Legendi kohaselt imiteerib madala pokaali ehk coupe klaasi kuju kuninganna rindu.

Meie missiooniks on oma pokaalidega tuletada naistele meelde võtta endale aega ja tähistada naiseks olemise võlusid. Ühiskonnas, kus pidevalt kiirustatakse ja töötatakse suurte eesmärkide saavutamise nimel, on eriti oluline leida hingetõmbe hetki ning tunda rõõmu ka iseendaks olemisest. Soovime ka teadvustada klaasidega, et iga naine on kaunis ja äge ning kõigil on õigus end oma kehas hästi tunda.
Tänasest on Marie Pokaale võimalik igaühel soetada endale õpilasfirma veebilehe e-poe mariepokaal.ee kaudu.

Noored loovad oma ettevõte Junior Achievement Eesti õpilasfirmade programmi raames. Marie pokaalide täitmist toetab MULL° NULL Barbara.

Õpilasfirma Marie kohta leiab informatsiooni veel mariepokaal.ee ja Instagramix @mariepokaal (https://www.instagram.com/mariepokaal/)

Meediakaja:

  • VAATA PILTE ⟩ Eesti noored toovad turule rindadest inspireeritud pokaalid. Loe siit.
    Postimees, 06.12.2022